Norske forlag satser fortsatt stort på den døende kunstformen litteratur, til stor glede for landets få gjenlevende boklesere. Høsten er tiden for debutanter, og her presenterer vi noen av de ferske forfatterne som nå skal få sine innerste tanker foreviget mellom to permer.

Rollo Rakkestad (f. 1974) debuterer med romanen Skrubbsår i sjela, faen i hælvete, basert på forfatterens oppvekst med to brutale belgiske fosterforeldre.

Rakkestad jobber som skritteller ved den nedlagte fyrstikkfabrikken, rett nedafor den gamle tunnellen, der det ikke er noen tunnell lenger.

Frodo Johnsen (f. 1978) debuterer med novellesamlingen Høstløv i sommernatt om morgenen. Samlingen består av åtte noveller skrevet i et ekstremt modernistisk formspråk. – Det blir mye identitet og sånn. Språket, sinnet og verden flyter inn og ut av hverandre. Et sabla rot, sier Johnsen oppgitt om sine egne tekster.

Johnsen har de siste 18 årene vært student og strikkhoppinstruktør ved forfatterlinja på Sætra Folkehøgskule.

Karerline Zakerniassen (f. 1994) debuterer med diktsamlingen Groteskeriets kabaret. Den unge debutantens dikt er sterkt inspirert av blant annet de tidlige arbeidene til Tor Ulven, i tillegg til de senere arbeidene til Tor Ulven.

Zakerniassen studerer skjelettologi ved Universitet i Agder. På fritiden lager hun dekorative lykter av hodeskaller.

Hannibal Corona (f. 1988) debuterer med romanen sitte. vente. drikke. pisse. blunke. runke. Boken skildrer en ung mann i mental oppløsning, som bare har sin massive kunstnerhjerne å trøste seg med.

Corona fikk endelig bokkontrakt etter å ha fallskjermhoppet inn i Gyldendals hagefest seks år på rad.

Gjest Prestegaard (f. 1954) debuterer med romanen Ingen vet hva en havhest er. Prestegaard innrømmer at han er nervøs før lanseringen av sin første bok. – I ettertid har jeg jo funnet ut at det er mange som vet hva en havhest er. Det ødelegger litt, men jeg håper romanen kan stå på egne ben likevel, sier han.

Prestegaard har ingen tidligere erfaring som skribent, men har lenge vært innblandet i organisert kriminalitet, særlig menneskehandel og organtyveri.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here