Dette og mange andre absurde spørsmål vil du få svar på i TVNorges nye humorsatsing«Komikere setter seg i en bil og drikker kaffe men må stoppe på en bensinstasjon for å få hjelp til å sjekke olje og luft i dekkene og av en verkstedmedarbeider som også er komiker». (Foto: Scanpix)

Komikerne Henrik Thodesen, Pernille Sørensen og Kristian Ødegård vil sammen med en rekke profilerte bransjekollegaer være å se i uvante situasjoner på tv-ruten til høsten. Det er TVNorge som lanserer det nye programkonseptet der komikere kjører hverandre rundt i bil mens de drikker kaffe men blir nødt til å stoppe på en bensinstasjon der de får hjelp til å sjekke olje og luft i dekkene av en komiker som jobber der.

En nisje i det norske humormarkedet

Det er TVNorge-sjef Harald Strømme som slapp nyheten på nettstedet Kampanje.

– Vi mener vi har funnet en nisje i markedet som fyller rommet mellom TV2-suksessen «Komikere i arbeid» og det amerikanske konseptet «Comedians in cars getting coffee». Komikerne vil være i en bil og drikke kaffe men de vil også møte en komiker i arbeid på en bensinstasjon.

Programlederne selv har stor tro på det nye programmet, selv om de innrømmer at de er spente.

– Det sykeste med dette programmet er at det egentlig bare er komikere som snakker om helt random ting, smiler Henrik Thodesen.

– Jeg vet ikke om dere har hørt om et amerikansk kultprogram som heter Seinfeld?, spør Kristian Ødegård lurt. – Vel, det blir litt som Seinfeld på norsk. Bare dårligere.

Janne Rønningen og Harald Eia først ut

Pernille Sørensen avslører at gjester i første program vil bli Harald Eia og Janne Rønningen.

– Jeg skal kjøre Harald Eia fra Oslo til Horten for å sjekke ut en båt han har funnet på Finn.no, forklarer Sørensen. – Og på veien stopper vi på Shell i Holmestrand for å sjekke oljen og luften i dekkene. Og gjett hvilken bensinstasjon-ansatt som hjelper oss med det? Ta-ra! Det er Janne Rønningen.

Henrik Thodesen forteller at mye av samtalen i første program vil dreie seg om hva Harald Eia heter i flertall. – Ja, det var Kristian (Ødegård) som kom opp med spørsmålet først. Helt borte, selvfølgelig, men veldig morsomt.

Men hva heter egentlig Harald Eia i flertall?

– Aner ikke, svarer de tre programlederne i kor. Harald Eiane? Haralde Eier? Harald Eias, foreslår de og ler så de hikster.

Til slutt kommer en liten spoiler-alert. Hovedpersonen selv gir nemlig Nieuhetene det egentlig svaret da vi kontakter ham på telefon.

– Vil dere vite det? Er dere sikre?, spør Brille-stjernen som sitter i sin nye bruktbåt da vi ringer ham. – Ok. Det er faktisk Harald Eiae. Det kommer fra latin, svarer komikeren litt brydd.

Så nå vet du svaret. Men vil du vite hvordan et knippe av Norges ypperste komikere resonnerte seg fram til dette svaret mens de kjører hverandre rundt i bil og drikker kaffe og må stoppe på en bensinstasjon for å sjekke olje og luften i dekkene, må du se på TVNorges nye humorsatsing som er å se på skjermen fra 24. august.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here