Home Nyheter Ap-politiker: – Eneste trøst er at min kone en dag blir til olje

Ap-politiker: – Eneste trøst er at min kone en dag blir til olje

0
Ap-politiker: – Eneste trøst er at min kone en dag blir til olje

FAMILIELIV: Vrangforestilling utgjør 50% av Ap-politiker Bent Hansens grunner til å holde ut enkemanntilværelsen (Foto: Åge Edelberg)

I april mistet Bent Hansen (46) fra Stavanger sin Marita, kona gjennom 26 år, til en sjelden muskelsykdom. Marita rakk å bli 53 år. Samtidig mistet Kevin (13) og Amina (15 år) sin mor.

I tiden som fulgte tapet, har Bent valgt å ta permisjon fra sine verv i lokalpolitikken, hvor han er kjent for å ivrig ivareta og utvikle næringsinteresser lokalt og regionalt på vegne av Arbeiderpartiet.

Nieuhetene møtte en stadig sørgende og nedbrutt familiemann, som sier at han har kun har to lysskjær i tilværelsen.

– Det ene er barna mine, forteller han. – Kevin og Amina betyr alt for oss. – Det andre som gir meg håp, er tanken på at Marita en dag skal bli til olje. Slik at kroppen hennes kan bidra til velferdssamfunnet, og stå som et symbol på det som har gjort Norge til det vi er i dag: privilegerte mennesker som kan utnytte våre iboende talenter, og som setter oss i stand til å hjelpe andre mindre privilegerte. Og at hun renner rundt i maskineriet som hjelper til med å hente opp så mye olje som mulig, selvfølgelig.

Bent smiler og ser bort på barna, som raskt ser en annen vei. – Ikke sant, Kevin? spør han. – Amina? Det er en god tanke at mamma skal bli til olje, selv om det tar noen millioner år?

Barna forsvinner raskt til hvert sitt rom.

– De synes det er så sterkt, det med oljen, sier Bent og presterer et forsiktig smil.

– Synes ikker dere også det er en vakker tanke? spør han Nieuhetenes utsendte. – Om fem millioner år kan etterkommerne mine kjøre rundt i en deilig, sval SUV med Marita på tanken.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here