OSLO: Sverre T-bane (49) ble for ett år siden knivstukket og drept på utestedet “Cafe Sør” i Oslo. Nå er han tilbake på stedet hvor livet hans tok en dreining mot det verre.

Oslo for ett år siden: Solen har sunket ned bak høyhusene og byens natteliv gjør sin sedvanlige og seiglivede entré. Sverre T-bane (49) står utenfor utestedet “Cafe Sør” og tror livet sitt er “i orden”.

To minutter senere smaker han på den spisse enden av en foldekniv og mister sitt liv. Hvorfor vet han ikke. Alt han vet er at livet hans aldri kommer til å bli det samme. The boy is dead..

Tilbake på åstedet

12 måneder senere (ett år) er Sverre T-bane i ferd med å vende tilbake til livet, og til stedet han ble drept. Bak ham ligger ett år (12 måneder) med beinhard fysioterapi og kognitiv terapi. Hans mål har hele tiden vært å vende tilbake til åstedet.

Og Nieuhetene er heldige nok til å kunne bli med når dagen endelig er der, selv om det er fryktelig kjedelig for oss.

Jubler triumferende

Vi møter T-bane på det mest opplagte møtestedet: «Cafe Sør». Han viser stolt akkurat hvor han ble drept og jubler triumferende mot bartenderen. Nieuhetene mister fort lysten til å være der. Sverre T-bane er i overkant stolt og det kler ham ikke særlig godt.

Vi er glade for at han ikke lenger er død og unner ham det, men mannen er ikke noe bra å henge med, og han ser ikke så veldig bra ut heller. Han har mistet alt håret på den venstre siden av hodeskallen og har klippet hull i genseren der hvor armhulene befinner seg. Dette er i følge T-bane helt bevisst. «Jeg vil at svettelukten skal komme tydelig fram», sier han helt sprøtt.

Vi etterlater ham kaldt på Cafe Sør, rett etter at han har bestilt en kaffe. Og i det vi går bortover mot Youngstorget hører vi lyden av at han blir knivstukket igjen. The boy’s got no luck!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here