«Fullstendig inception»: Funn fra Lufthansa-flyet som styrtet i Alpene fortsetter å sjokkere (Foto: Craig Rigby/Redaksjonen)

 

24. mars i fjor krasjet piloten Andreas Lubitz passasjerflyet Airbus A320 om lag 30 km nordøst for Digne-les-Bains i de franske Alpene. 150 mennesker omkom. I forbindelse med etterundersøkelser har det blitt hentet ut flere gjenstander fra flyvraket. Gjenstanden som skiller seg mest ut er ifølge etterforskningsleder Therese Maltigne en boks med makrell i tomat fra norske Stabburet, eller såkalt «flykrasj».

Hermetikkboksen var fra Norge

– Vi trodde ikke våre egne øyne da vi fant den, sier Maltigne. – Her har altså en flypassasjer fått med seg en norsk boks med makrell i tomat, bedre kjent som «flykrasj». Det er flykrasj i flykrasj, det.

Men saken stoppet ikke der.

Videre undersøkelser viste nemlig at boksen med flykrasj hadde små punkteringshull langs siden. På et laboratorium i Nice skal kjemikere så ha åpnet hermetikkboksen og funnet små metalldeler på innsiden. De små fragmentene viste seg å være deler av håndtaket fra flyets ferdskriver.

– Fullstendig inception

Når vi henvender oss til Guri Berge, direktør for marketing for dagligvarer i Stabburet, er hun allerede kjent med saken.

–  Jeg reiste til Nice i går for å bekrefte hermetikkboksens identitet. Boksens kjennetegn stemte overens med vår Makrell i tomat. Den var sirkelrund, 4 cm høy, gul og med vår patenterte lokkåpning med fingerhull. Det var en fredelig, verdig seremoni.

Berg ble også forevist fremmedlegemene som ble funnet på innsiden av boksen. Noe liknende tilfelle har hun aldri vært med på i sin karriere.

– Flykrasj i flykrasj i flykrasj. Det er fullstendig inception, sier hun.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here