De siste dagene har det oppstått store interne stridigheter i ett av regjeringspartiene. Årsaken er etter det Nieuhetene erfarer uenighet omkring hva man skal kalle en spade. (Foto: Vegard Grøtt)

Regjeringsslitasjen begynner å merkes i fløypartiet til høyre i norsk politikk. Mens folkekjære politikere som Per Sandberg og Bård Hoksrud fortsetter å kalle en spade for en spade, har personer sentralt plassert i ledelsen de siste dagene åpnet for nye tolkninger.

Noe man kan grave med

– Jeg sier ikke at en spade ikke er en spade, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen. Jeg sier simpelthen at det kanskje er mer presist å kalle den for et graveredskap.

Han får støtte av partilederen.

– Det vi har vært veldig tydelige på helt siden vi gikk inn i regjering, er at en spade er noe man kan grave med, sier Siv Jensen. – En spade er et graveredskap, eller en gravespade, legger hun til.

Splittelsen mellom den såkalt «ansvarlige fløyen», med Jensen og Solvik-Olsen i spissen, og populistfløyen ledet an av Per Sandberg kan vise seg å bli skjebnesvangert mot neste års stortingsvalg.

Opprør blant lokalpolitikere

Situasjonen ble ytterligere tilspisset i går, da det ble dannet en tredje fraksjon i den betente saken. Lokalpolitikerne Roald Bentzen fra Horten og Stein Robin Kleven Bergh fra Eidskog gikk begge ut i sosiale medier med en klar beskjed om at flere FrPere nå er utålmodige med «en spade er en spade»-linjen i partiet.

– Hoksrud og Sandberg kan gjerne sitte på de flotte kontorene sine og kalle en spade for en spade, men nå begynner folk å bli leie. Det er på tide å si det som det er: En spade er et sotspett. En spade er en møkkasuger. Jeg er ikke redd for å si det: En spade er en jævla hagehore!, skrev Stein Robin Kleven Bergh natt til i går i en post på sin Facebook-vegg som nå er slettet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here