Vi lever i en ekstrovert verden. Utadvendte mennesker er statsministre, direktører og filmstjerner. Men visste du at det er mange fordeler med å være introvert? (Foto: Rocky Lubbers)

  1. Introverte er mer intelligente.

Forskning viser at introverte mennesker er betydelig mer intelligente enn sine ekstroverte artsfrender. Dette kan skyldes at de ekstroverte kaster bort mye tid på klinings, rotings og ordnings, mens du som introvert foretrekker å sitter inne og lese leksikon, og dermed utvikler en sykt massiv hjerne.

  1. Introverte er mer selvstendige.

Ekstroverte trives best i store folkemengder, så som flashmobs eller hjemme alene-fest på hytta til Goggen. Som introvert kan du derimot blomstre i mer isolerte omstendigheter, for eksempel på toppen av Matterhorn (et fjell i Alpene på grensen mellom Sveits og Italia) eller på bunnen av Marianergropen i Stillehavet.

  1. Det er tryggere å være introvert.

Mens ekstroverte mennesker finner glede i risikable aktiviteter som strikkhopp, Loopen på Tusenfryd eller å invitere jenter ut på stevnemøter, foretrekker du kanskje å avreagere ved å se tenkefilmer (Inception, Fight Club, Donnie Darko) eller eksperimentere med magneter.

  1. Introverte har bedre vennskapsrelasjoner.

Introverte mennesker styrer unna overfladiske bekjentskaper. Mens de utadvendte har store nettverk med hundrevis av personer, klarer du deg fint med dine to venner: Magnar fra jobben som har samme telefon som deg, og edderkoppen Spragle som har hengt utenfor soveromsvinduet ditt de to siste ukene.

  1. Mange berømte mennesker er introverte.

Listen over innadvendte kjendiser er uendelig. Leonardo da Vinci? Sykt introvert. Martin Luther King jr? Trivdes best på gutterommet med kabal og frossenpizza. Ramses II? Helt sikkert han også, hvorfor ikke? Selv om du føler deg oversett akkurat nå, kan det være en trøst å vite at mange introverte får anerkjennelsen de fortjener etter sin død. Visste du for eksempel at de kjente amerikanske kulturpersonlighetene Lee Harvey Oswald og Mark David Chapman begge var introverte?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here