Home Rampelys Jo Nesbø med ny bok i «Min kamp»-serien

Jo Nesbø med ny bok i «Min kamp»-serien

0
Jo Nesbø med ny bok i «Min kamp»-serien

Mandag ble det klart at den internasjonalt anerkjente, men likevel norske krimforfatteren Jo Nesbø skal skrive neste bind i Karl Ove Knausgårds romanserie «Min kamp». Knausgård-fans er kritiske til prosjektet, mens Nesbø og forlaget Oktober beskriver prosjektet som en «hyllest». (Foto: Germán Poo-Caamaño)
– Jeg har ærefrykt for Knausgårds prosjekt, sier Nesbø i en kommentar til Nieuhetene. – Han har skapt så mange uforglemmelige figurer: «Pappa», «Linda Boström Knausgård» og ikke minst «Karl Ove Knausgård». Alle har et forhold til disse fantasifostrene, og nå er det jeg som skal gestalte dem. Det er fryktelig spennende å få leke seg i Karl Oves verden.

Enkelt valg

Rhonda Schlupp ved forlaget Oktober sier at valget av Nesbø var enkelt. – Han er en av Norges største eksportvarer. Nesbø kan skrive en bok i fillebiter. Og folk elsker jo tullballet hans, sier hun. Schlupp forteller også at Knausgård selv har gitt prosjektet sin velsignelse.

– Han rørte litt på hodet og gjorde noen håndbevegelser da jeg spurte. Jeg sa det veldig lavt fra andre siden av rommet, men jeg er rimelig sikker på at han hørte meg.

Bitter onkel

Knausgårds onkel Bjørge, som tidligere har gått hardt ut mot nevøens romanserie, sier i en kommentar at han nå ser med glede fram mot Nesbøs bok, som har fått arbeidstittelen «Min kamp 7: Det er mer kamp der det kommer fra». – Karl Ove har kanskje vært for nær på hendelsene han skriver om. Da er det forfriskende med et blikk utenfra, særlig når det er han med den der snøballboka. Og Harry Humle, sier den bitre onkelen.

Karl Ove Knausgård ønsket ikke å kommentere saken. Sørlandsforfatteren jobber for tiden med en romanserie i åtte deler om Jo Nesbøs mor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here