Miljøpartiet De Grønne hever seg over den rasistiske Facebook-kommentaren som Kristin Brataas, studieleder i Nordre Aker Frp, rettet mot Lan Marie Nguyen Berg mandag ettermiddag.

– Det stemmer, sier Rasmus Hansson, stortingsrepresentant for MDG. –  Vi tar avstand fra kommentaren og ønsker å holde et saklig nivå. Derfor avstår vi fra å kalle henne en trønderfitte tilbake, for eksempel.

Spente bein på jøder under krigen

– Jeg kunne selvfølgelig sagt at Brataas er et ignorant mehe som garantert hadde spent bein på flyktende jøder under krigen, sier Eivind Trædal, bystyrerepresentant for MDG i Gamle Oslo. – Men den slags retorikk tjener ingen.

Kaller Brataas uutdanna naver

– Hvis vi skal gå rundt og kalle hverandre uutdanna navere blir det lite fokus på de viktige sakene, sier Une Aina Bastholm, profilert MDG’er og Rasmus Hanssons stortingsvara. – Det er så lett å si «fuck den 80-i-IQ-bitchen», men vi har ingenting å vinne på det. Så det er uaktuelt.

100% tomsing?

Shoaib Sultan, MDGs gamle ordførerkandidat, legger seg konsekvent på partikollegenes linje:

– Vi KUNNE altså kalt FrP-Brataas 100% tomsing, men gjør det ikke. Det er MDG som suger på karamellen nå, og ikke hun som lett kunne gått for å være en «hatefull FrP-faen», eller altså hva man, ikke vi, men kanskje andre, skulle ønske å kalle henne.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here