Home Nyheter Mannlig feminist fikk medalje og diplom

Mannlig feminist fikk medalje og diplom

0
Mannlig feminist fikk medalje og diplom

GRÜNERLØKKA: Antropologistudenten Ragnar Holmes (24) fikk seg en real overraskelse da han kom hjem fra forelesning på Blindern forrige torsdag. (Foto: Tony Alter)
Ved inngangsdøren hans sto nemlig tre representanter fra studentforeningen Feministisk forum.

– Jeg lurte jo fælt på hva dette kunne være, sier studenten, som har identifisert seg som mannlig feminist siden han var rundt 18 år gammel. – Så skvatt jeg litt da de fyrte av konfettikanonen.

Velfortjent oppmerksomhet

Usikkerheten ble snudd til glede da Holmes så at representantene hadde med seg både medalje og diplom til den unge feministen.

– De sa at de hadde lest mye av det jeg har skrevet på Twitter og Facebook i den siste tiden, og at jeg fortjente en påskjønnelse. Jeg ble veldig glad inni meg, men jeg tenkte samtidig at det var på høy tid. Mannlige feminister får ikke alltid den oppmerksomheten de fortjener, sier Holmes.

24-åringen forteller at han bruker mye energi på å minimalisere sin egen maskulinitet i offentligheten. – Når jeg sitter på bussen pleier jeg alltid å klemme meg litt ekstra sammen, sånn at jeg ikke tar opp for mye plass. Hvis en kvinne går på bussen gjør jeg gjerne noen subtile håndbevegelser for å signalisere at jeg er mannlig feminist, og at det er trygt å sette seg ved siden av meg.

Naboene kjenner seg ikke igjen

Flere av Holmes’ naboer sier at de ikke kan huske å ha sett noen medaljeseremoni i bygården på det aktuelle tidspunktet. – Jeg møtte ham rett utenfor inngangsdøra, og jeg tror jeg ville husket noe sånt, sier Nadia Avilova (22), som bor i samme oppgang som Holmes.

Holmes på sin side benekter å ha støtt på Avilova. – Jeg gjør ikke forskjell på kjønn. Om det var en kvinne eller mann der er likegyldig for meg, sier studenten.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here