Olje- og energiminister Terje Søviknes' kontroversielle statusoppdatering (til høyre).

Olje- og energiminister Terje Søviknes har havnet i hardt vær etter at han delte en video fra det pornografiske nettstedet Pornhub i kveld. Selv sier statsråden at han har ingenting å beklage.

Videoen, som viser to yngre kvinner som kysser og beføler hverandre, ble delt av Søviknes med følgeteksten «Ille… Sånn skal det ikke være – blir forbanna!» Nå reagerer flere, både på statsrådens lugubre nettvaner og den tilsynelatende homofobiske teksten.

– Egentlig litt morsomt

– Her er det mye å rydde opp i. Det er egentlig litt morsomt, sier Søviknes med mekanisk stemme, uten å smile. – Jeg hadde tre faner åpne i nettleseren; en med nynazistisk propaganda, en med oppskrift på Kvæfjordkake, og så altså denne videoen, som Per Sandberg hadde sendt meg (Sandberg nekter kjennskap til hendelsen, red.anm.).

– Jeg skulle egentlig dele den nynazistiske propagandaen, men trykket på feil knott. Da ble det som det ble. Jeg mener absolutt ikke at flotte, unge jenter som kysser hverandre er ille. Det er det motsatte av det jeg mener! Jeg mener det er meget bra, forteller Søviknes åpenhjertig.

– Angrer ikke

– Og derfor angrer jeg heller ikke på at jeg delte denne kortfilmen, for det er jo det det egentlig er, en erotisk kortfilm med kunstnerisk tilsnitt. Jeg er meget glad i kunst. Nå er det en rådgiver som veiver noe voldsomt med armene her, vent litt, sier Søviknes før linja blir brutt.

Erna Solberg var ikke tilgjengelig for kommentar, men henviser til en link til en YouTube-video av en hund med solbriller.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here