Forskere diskuterer fortsatt hva en "lothepus" egentlig er.

I det siste har flere av våre lesere merket seg navnet «Lothepus» i ulike sammenhenger. Det latinsk-klingende navnet dukker stadig oftere opp på forsidene av nettaviser, ledsaget av bilder av en ukjent middelaldrende mann. Ingen vet ennå hva en «lothepus» er, men Nieuhetene har spurt ledende forskere på området hva de tror.

 

Randi Rugtveit, professor i medievitenskap ved Universitetet i Agder:

– Dette er en kontroversiell teori i forskningsmiljøet, men ut fra bildene mener jeg vi har å gjøre med en tidsforskjøvet versjon av skuespilleren Helge Jordal. Her gjenstår det fortsatt mye forskning – snakker vi om tidsreiser eller parallelle universer?

Grustav Fornminne, førsteamanuensis i komparativ kulturlingvistikk ved NTNU:

I fagmiljøet kaller vi dette «viral markedsføring». Man skaper en karakter på sosiale medier, skaffer følgere, skaper blest og bruker denne figuren til å selge produktet. Bekledningen og framtoningen til den mannlige modellen forteller meg at det sannsynligvis er Army Shop som står bak denne kampanjen. Et kynisk knep for å selge kniver og belter, med andre ord.

Felix Rudi, litteraturanmelder for Nieuhetene:

– «Lothepus» er hovedpersonen i en novelle som en ung Frode Grytten skrev i 1985. Novellen vant Nieuhetenes litteraturkonkurranse det året. Dessverre var jeg forhekset hele det året (forvandlet til padde, red.anm.), så manuskriptet ble liggende i en skuff. Jeg vil ikke spekulere i hvordan «Lothepus» har tatt steget fra Gryttens fantasi til den virkelige verden, men jeg utelukker ikke at den grusomme heksen Demonica har noe med dette å gjøre.

Malthea Lupe-Hanssen, sikkerhetsansvarlig Statoil:

– En kraftig gasslekkasje fra en av våre plattformer kan ha forårsaket en kollektiv hallusinasjon hvor befolkningen innbiller seg at en skikkelse ved navn «Lothepus» dukker opp i fjernsyn, radio og andre medier. Vi anser situasjonen som under kontroll, men oppfordrer alle til å oppsøke lege dersom de opplever at «Lothepus» forsøker å ta seg inn i boliger eller skade dem.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here