Nieuhetenes fotograf fanget øyeblikket da Sandberg glapp den uvurderlige vasen.

Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) utløste en diplomatisk krise da han kom i skade for å knuse en uerstattelig Ming-vase under et statsbesøk i Beijing.

Sandberg var på omvisning i Den forbudte by i Beijing da han bestemte seg for å ta en nærmere kikk på en 500 år gammel Ming-vase. Vitner til hendelsen forteller at Sandberg ble skremt av en forbipasserende papegøye, som førte til at han glapp vasen. Deretter forsøkte Sandberg desperat å sjonglere vasen fra hånd til hånd. Til slutt traff den likevel bakken og gikk i tusen knas.

Vitner til hendelsen forteller at Sandberg ble skremt av en forbipasserende papegøye, som førte til at han glapp vasen. Deretter forsøkte Sandberg desperat å sjonglere vasen fra hånd til hånd.

Mulige sanksjoner mot norsk sjømat

Fiskeriministeren ble umiddelbart utvist fra Kina etter den ulykksalige hendelsen. Norske myndigheter jobber nå på spreng for å gjenopprette kontakt med kinesiske diplomater.

Konsekvensene av vasetabben kan bli skjebnesvangre for norsk eksport av sjømat. Det forventes at kinesiske myndigheter vil fryse all import fra Norge inntil de mottar en passende unnskyldning og kompensasjon fra Solberg-regjeringen. Kilder innad i utenriksdepartementet forteller at en egen innsatsgruppe er nedsatt for å redde stumpene etter Sandbergs blunder.

Sandberg: – Blåst ut av proporsjoner

Hovedpersonen selv mener derimot at situasjonen har blitt blåst ut av proporsjoner.

– Javel, alle vet vel at jeg kan være litt uvøren og sleivete og slurvete av meg, sier statsråden til Nieuhetene via det sosiale mediet MSN Messenger.

– Jeg visste ikke at vasen var så gammel, og heller ikke at den var så glatt. Jeg har personlig tilbudt meg å bøte skaden med superlim, men jeg regner med at det ikke er godt nok for kunsteliten. Jeg tror vi skal være takknemlige for at vi har politikere her i landet som tør å være litt ukorrekte i behandlingen av sjeldne kunstgjenstander.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here