Home Nyheter Fraværsregelen skaper kaos: – Elever møter opp trøtte på skolen

Fraværsregelen skaper kaos: – Elever møter opp trøtte på skolen

0
Fraværsregelen skaper kaos: – Elever møter opp trøtte på skolen

OSLO: Hartvig Nissens skole. Mandag. Første time i klasse 2STB, engelsk med frøken Hermansen. Klasserommet er fylt til randen. 28 av 28 elever har møtt opp. Men mange av dem er trøtte, kan Nieuhetene i dag avsløre. (Foto: Allan Holmes)

Etter innføringen av den nye «10 prosent-regelen» forteller rektor Bertinus Munch at fraværet har gått ned betydelig ved Hartvig Nissens skole. – Ja, vi merker at flere møter opp til dagens første og siste timer, tidspunkter som tidligere har vært problematiske, bekrefter Munch til Nieuhetene.

Men ikke alle er like fornøyde. Elevrådsleder Anton fra Skam forteller om elever som møter opp dødstrøtte til første time. – Noen av dem klarer nesten ikke å holde øynene åpne. Jeg har selv sett det. Elever som støtter hodet på hånden for å ikke sovne. Elever som slurper i seg det ulovlige rusmiddelet koffein for å holde det gående. Det er ikke slik det skal være, sier en tydelig beveget elevrådsleder. – Husk å få med at jeg er Anton fra Skam, forresten. Jeg vil alltid være Anton fra Skam, selv om scenene mine ble klippet bort.

En undersøkelse utført ved skolen viser at 68% av elevene syns det er vanskelig å legge seg om kvelden, og tøft å stå opp når man er trøtt, eller det er kaldt ute.

Stortingspolitiker Emmanuelle Saldana (SV) er en av de som har kritisert den nye fraværsregelen hardest. Nå mener hun at erfaringene fra skole-Norge viser at hun hadde rett. – Det er viktig at vi ser hele mennesket, ikke bare eleven, sier hun. – Dette er først og fremst søvnige mennesker. Vi kan ikke bli et samfunn der vi må stå opp før det er lyst ute, eller gjøre ting vi ikke har lyst til. Det er sånn Donald Trump tenker, advarer Saldana.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here