SONY DSC

KENYA/SKJEBERG: Klatrende antiloper er i strid med alle naturens lover, men jammen har ikke denne (bildet over) tatt seg en tur opp blant greinene! (Foto: Lise Nilsen Kornby)

Da Østfold-paret Lise Nilsen Kornby (62) og David Kornby (65) kom hjem fra sin drømmeferie i Kenya og fremkalte bildene, fikk de seg en real overraskelse. På et av fotografiene kan man se en antilope som klatrer i trær. Og jammen ser den ikke ut til å like det også!

– Ja, jeg skal si deg jeg satt med haka på låret da vi oppdaget bildet. Vanligvis løp jo disse stakkarene rundt som vettskremte rådyr på bakken, men denna tassen har visst bestemt seg for å bestige den største furua i Kenya, ler David.

Det var hans kone Lise som knipset blinkskuddet. Hun peker og forklarer.

– Den er jo helt skjønn da! Du kan se at den titter ned på bakken, så den er nok litt usikker der oppe i sitt nye element. Men øvelse gjør mester, ler hun.

En biologisk sensasjon

Biolog Dag O. Hessen støtter paret i at bildet er bemerkelsesverdig.

– Ja, dette er en thomsongaselle, og disse dyrene har ikke for vane å klatre i tretoppene. De spisse hovene er først og fremst tilpasset hurtige løp på bakken. Men bilder lyver ikke, og dette fotografiet beviser at antiloper har evnen til å klatre i trær, sier kjendisbiologen.

4 av 5 er ikke dårlig

Ekteparet fra Skjeberg var strålende fornøyd med sin safari på selveste Serengeti-sletten, og fortalte Nieuhetene at de så fire av «The Big Five». Bare leoparden manglet.

Men Lise og David får noen trøstens ord av biolog Hessen.

– Leoparden er svært sky og aktiv om natten. Dessuten har den effektiv kamuflasje i den mønstrete pelsen. Å få øye på dette flotte kattedyret på dagtid kan man nok ikke regne med.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here